Thursday, February 24, 2011

JoM ToNtOn!!!!

Hampa tgk la video2 ni k...bez sgt2....aq dah byk kli tgk...bg aq mmg x brg....bg hmpa xtau la kan....video ni xde had umr kpd spa2 yg nak tgk....klo borg2 or sdh pn blh tgk video2 ni...mna tau blh ubah ati...hihihih

video

video

video

video 

video
video
video 

video
video


SELAMAT MENONTON

Wednesday, February 23, 2011

MiD ExAm MoOd~~

Mggu dpn aq strt cti MID SEM.....aq cti smggu.....msti korg ckp bez kan...bg aq ntah la sbb mggu slpsnya aq ada MID EXAM.....nak bca bku kalo kat umah cnfrm la x jd....hahhaha...dah la ssh aq nak blk KEDAH jmp fmly aq......so nak la luangkan msa bersama.....btl x??

Ni jadual yg aq dpt untk mid exam tp x psti la sbb bla2 msa pn blh tkr

 Human Biochemistry                           = 24 February 2011(dah hbs)
 Water Quality                                       = 08 March 2011 
 Environmental Microbiology                 = 08 March 2011
 Air Pollution                                          = 09 March 2011


 K la....aq nak smbg wat assgmnt aq....aq update ni pn sbb brg dah stdy....hhahhaha.....DOAKAN AQ BERJAYA WALAU PE PUN YG AQ LAKUKAN K.....

Friday, February 11, 2011

Aq SbG MaHaSiSwA Sc TeCh ....


Sbg stdnt sc mstila kna wat exprmnt kan...ari ni tggl 11 February 2011 aq ada wat exprmnt tp x ingt la tntg pe...yg aq tau psl tanah...hahhaa

Ni snrai bhn yg aq gn untk exprmnt td(x tau la btl ke x sbb aq copy dri lab manual je) :~

  1. Scales and weighing paper.
  2. Spatulas.
  3. 100 ml of melted agar-medium at ~45oC.
  4. Two sterile 1.0 ml pipettes/pair.
  5. Two sterile 99.0 ml water dilution bottles.
  6. Four sterile petri dishes/pair.
  7. One container of rich soil/scale.
  8. Gram stain kits.
  9. Dissecting scopes.


 Ni antra bhn2 yg smpt aq ambl gmbr...huhuhuh

Aq smpt jg bergmbr ngan member2 group aq......kitorg bergmbr pn lps hbs wat exprmnt la....kitorg cri2 je bergmbr....tkt lecturer mrh plk......hehhehe



Ni la gmbr2 yg smpt di ambl....hahhaha

K la semua....aq nak cite bnda ni je pn....hahhaah....klo ada bnda lg mnrk aq update k.....korg tggu n tgk2 la k.....hahahaha


    Sunday, February 6, 2011

    CuTi-CuTi~~

    Bru je lps cti Tahun Baru Cina(2-5 february 2011).....cti ni aq xblk KEDAH tp fmly aq yg dtg cni.....kitorg blk kg pelabuhan klang.....walaupn cti kejap tp bg aq mmg berhrga n hepi glr r~~

    Family aq smpai kat Kajang dtg ambl aq jam 8.00pm....kitorg mkn sate kajang.....abg aq yg Faiz 2 pn dtg dri Cheras ngan membr2 dia.....abg aq yg sulong x dpt join sbb dia blk Kedah sbb ada kndri membr dia.....nak wat mcm mna la kan.....


    Lps mkn kmi trs gerak blk kg....perjalan ambl msa 1jam ++ dri umah aq kat Kajang...excited glr aq....dah la lma x blk...hehhehe....smpai je kg aq nmpk atok kat luar....kat umah ada atok, nenek n fmly mak yan~~

    03 January 2011: Adik brdk blh mak aq ni rncg nak wat bbq n smbt befday ank mak uda aq....lg excited bla aq dgr rncngn 2.....mmg la srnk...semua nak dtg....bkn sng tau nak berkmpl ramai2.....masa trs bergrk....jam 4pm fmly pak ngah aq smpai kat umah atok ......jam mnnjkn kol 5pm(kalo x slp la)....pak ngah atau papa(pggln untk dia), ank dia n anak mak nagh keluar untk bkr arg untk bbq.....aq pon join skli la...hehhee

     first kitorg bkr aym (gmbr hiasan)
    4 round (1 round 25 ketul)

    hbs aym bkr ikan keli plk(gmbr hiasan)
    1 round je

    daging kambg(gmbr hiasan) last skli kitorg bkr sbb dgg kmbg sllu jd rbtn...hehehe
    3 round 
      
    04 January 2011: Mcm besa la pg aq xde wat pe...tgh hari g solat jumaat....mak, adik prmpuan n mak yan aq kuar g jln2...huhuhuh.....ptg plk kitorg main badmnton...main kat dpn umah je pn(main kuarkan plh)...huhuhu...mlm 2 g umah mak ngah aq plk...diorg wat mkn2....kmpl ramai2 lg....bez glr r

    05 January 2011: Kami bergrk blk....fmly aq terpksa blk awl sbb kna g meeting.....kami grk dlm kol 11am....



    Lupa lak nak cite psl gmbr ni...ni la Danish...ank mak yan aq....aq plg bez main ngan dia...cml kan...dia ska mnri....pntg dpt dgr lgu msti mnri....hheeheh

    Ni la prkra yg aq wat time cti Raya Cina....walaupn kjp bg aq mmg bez n berhrga glr.....k la sume...klo ada cite aq story lg k....daaaa!!!!!!!!

    Thursday, January 20, 2011

    OuTiNg MiD ValLeY~~

     SALAM....

    Tanggal 19 Januari 2011 aq ngan mem2 aq kuar g mid valley....besa la kan cti taipusam so xde kls ambl la ksmptn kuar jln2....hehhehhe

    Tujaun utama kami kuar ni sbnarnya nak tgk wyg cite KHURAFAT je pn...hehehehe....smpai je kat mid valley trs kami grk tgkt ats skli untk bli tkt wyg.



    Smpai je tmpt tgk wyg 2 huhhh glr rmai la org....ni la gmbr yg aq ambl...ramai kan tp kami smpat bli...hehehe....2 pn seat dpn skli n rsanya kami org last bli tkt cite KHURAFAT yg kol 1.45pm...


    Lps bli tkt msg2 nak kuar kan duit...so g la cri mesin atm....hehehe.....smbl2 mem2 laki kuarkn duit smpt jg la mem2 prmpuan bergmbr...huhuhuh


    Dkt c2 jg ada sgkr diorg ltk arnab sempena taun baru cina rsanya....cml glr....trngn je nak curi tp xblh...hhahaha...so gmbr je yg blh ambl untk kepuasan...hahahaha


    Dah semua selesai kuarkn duit....semua org rsa lpr la plk....almaklumla dah tgh hari...kuar pg td pn xde mkn pa pe....cri2 semua tmpat mkn dah pnh....ingtkan mc donald tgkt ats x pnh...smpai je tba2 dah pnh...kcwa glr r....so dgn usha yg gigih akhrnya trpksa mkn dkt food court...hahhaa...smpat jg aq ambl gmbr mka kecewa sbb x dpt mkn mc donald...heheheee


    Selepas selesai mkn kami trs gerak ke panggung wayg sbb jam dah mnnjukan kol 1.45...hehhehe....spnjg kami tonton cite KHURAFAT...mcm2 situasi kami dpt tgk dlm blk pwgm 2....ada yg mnjrt, ada yg ttp mta, ada yg smpai tndg2 krsi org dpn...heheheh...cite 2 hbs dlm kol 3.15 mcm 2 la...lps hbs kami trs bergrk solat zohor...

    Lps solat kami jln2 la jap...bkn g mid valley semata2 nak g tgk wyg je kot kan...heheheh...aq ambl2 la gmbr...ni je la yg aq nak ltk..ni gmbr org2 cina pnya party kot smpna TAHUN BARU CINA...hahahah


     Jam dah mnnjkn kol 5pm...so bla dah ptg blk la kan...nak watpe lma2 kat mid valley...semua dah pnt nak berjln...hehehee...so bergrk la ke ktm....ni la situasi2 d ktm yg smpt aq ambl...huhuhuh

    Ni gmbr smtra nak tggu ktm dtg...hehehe...dtg2 je ktm tgk pnh glr...so ddk la dlu tggu ktm lain dtg...huhuh


    Ni plk gmbr time ktm hmpr nak smpai...huhuhuh


    Aq rasa ni je la kot g aq blh cite kat korg2 sume...sbnrnya byk lg aktvti kitorg wat....mesti korg2 tertnya2 sbb pe aq x cite penuh.....agk2 korg2 knp....tetttt...msa dah tamat.....sbbnya ni blog aq so ikt aq la nak cite mcm na pn...hahhaha....sori la erk korg sbb gurau2 mcm ni.....huhuhuh

    SeKiAn...









    Wednesday, January 19, 2011

    AbOuT My SeLf ~~

     SALAM...

    Aq bru je nak bljr wat blog....kwn aq yg ajr....klo geng umah 15-3B  mgkn tau spa gerangan insan yg aq mksdkn....hhehehehe

     Klo dah strt wat blog msti la knlkn dri psl aq kan.....hahaha(belagak nak jd femes)

    Ok la....umr aq dah 20 start taun 2011.....aq ada 5 brdk and aq ank ke 3



    Korang nak knl fmly ksyngn aq lbh lnjt....lest goooo!!!!!!!!!


    Kalo korng nak tau ni la prnts yg plgggggggggg aq syg.....mcm manusia2 lain jg...hehehhe...diorg sllu la ada d smpg aq walaupn aq jauh dri diorg....mcm ank mnja pn blh jg la....Aq xnk cite byk2 psl2 diorg tkt nnti ada plk yg jelez aq ada prnts mcm ni...hahha (mood bangga diri)


    Yg ni plk kalo korg nak tau ni la abg sulong aq...dia ni poyo blh thn la....hahahha....dia ni aq ssh la nak cite sbb jrg nak jmpa dia la....prngai dia pn blh thn la kalo skli jmp...msti korg x fhm kan pe aq cite psl abg sulong aq ni...heheehehe (korang pk la sndri)


    Yg ni plk my second brother....heheheh...ramai jg pmnt dia...heheheh...dia ni aq tgk byk klbhn dri klmhn...
    dia umr mda lg....dlm 20++...hahahahaha...dia ni byk bntu aq klo aq ssh...bertuah glr r....dia ni jns frendly...so spa2 pn blh ajk dia jd kwn....tp klo yg jahat2 2 xyah la kot...hehehehe


    Ni yg plg aq byk nak cite psl dia.....dia ni adk aq yg sulong....plg poyo dlm adk brdk aq....hahaha....pntg dpt camera msti ada gmbr nk d ambl...yg pntg gmbr dri sndri.....dia ni ska edit2 pic jg...klo korg nak tgk pic2 dia tgk dlm fb dia....fuhhh pnh gmbr2 d edit....cite lg yg mnrk untk aq kgsi psl adik aq ni....dia ni mmg mnt glr korea...x kesh la movie ke lagu ke...hhuhuhuh....aq tgk gya adk aq ni seorg juru kamera yg berjaya pn ad...hahaha(puji la ckit)...dia ni pn ska bergaya jg...konon2nya nak jd model tp x d izinkan...stu lg yg aq tggl...adk aq ni blh d katakan hbt jg dlm skn mmnah...byk pingat yg dia dpt...eheheheh


    Ni adk aq yg plg bongsu...plg comel, seorg je prmpuan dlm fmly aq n blh d ktakn plg rpt jg ngan aq....dia ni mcm adk laki aq jg la....mnt korea....lagu, movie n pa pe je la tntg korea...dia jg aktf dlm skn mmnh...hehehhe....adk aq yg ni blh d ktgrikan adk yg baik la dlm hdp aq...aq rsa msti korg jelezkn....hahaha

    Aq rsa ni je la dlu kot yg aq blh tls untk 1st time wat blog....korg nak tau psl aq jg kew...nnti2 la erk aq tls psl aq plk (bajet org nak tau sgt psl diri aq).....aq rsa korg bca psl fmly aq ni msti ada yg nangs2 nak dpt fmly mcm aq....korg x prlu la nak rsa mcm 2...fmly korg pn hbt jg......hahahaa

    K la wei..untk 1st time wat blog ni klo ada yg klkr sori erk...almaklumlah bdk bru bljr...hehehe